De Leukste Bioscopen van Rotterdam

De Leukste Bioscopen van Rotterdam

Waar kun je nu het beste naar de film gaan in Rotterdam?

Dat ligt er maar net aan wat je wilt.

We geven je een overzicht van in onze ogen de leukste bioscopen.

  • Pathé De Kuip

De grootste bioscoop van Nederland is te vinden op Rotterdam-Zuid, tegenover het stadion van Feijenoord. Deze cinema heeft 2746 stoelen, verspreid over veertien zalen. De zalen bevinden zich op drie verdiepingen. Deze bioscoop toont het standaardaanbod van films.

Voor al je versnaperingen kun je terecht bij de grote winkel in het gebouw, die sinds 2018 is omgevormd tot een Pathé Boulevard, zodat er een nog groter aanbod van eten en drinken is. Deze bioscoop kent veel speciale voorzieningen. Zo is de toegankelijkheid voor mindervaliden erg goed: met een rolstoel kun je in elke zaal terecht. Elke zaal kent ook een rij met Comfort Seats, een luxere stoel waarin je ontspannen naar de film kunt kijken.

De grootste zaal is een Dolby Cinema, waarin het beeld nog scherper is dan in een gewone filmzaal en het geluid van alle kanten komt. Ook kent de bioscoop een 4DX-zaal, waardoor je de film nog intensiever beleeft. Pathé De Kuip is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

• Pathé Schouwburgplein

In de binnenstad, op loofafstand van het Centraal Station, bevindt zich de bioscoop met het grootste scherm van Nederland. Hier vertoont Pathé in zeven zalen films, voornamelijk het standaardaanbod. Voor het grootste scherm staan zo’n zevenhonderd stoelen, die zicht bieden op een haarscherp beeld dat samen met de 12-kanaals-IMAX-technologie zorgt voor een intense filmervaring.

Voor hapjes en dranken kun je terecht in de winkel met het nieuwe Food & Beverage concept. Daar kun je onder andere popcorn en swirls op je eigen manier maken, Starbucks koffiedrinken en vers fruit, sushi en salades kopen.

• Lantarenvenster

Voor de liefhebber van niet-standaard films. Op de Kop van Zuid heeft dit filmtheater een uniek aanbod. In vijf filmzalen toont deze cinema Oscarwinnaars, documentaires, klassieke films, wereldcinema en kinderfilms.

Een belangrijk onderdeel van de programmering is de niet-westerse en Europese kwaliteitsfilm, wat je in de meer gewone bioscopen niet zult aantreffen. Daarenboven worden regelmatig jazz-concerten gehouden.

• Cinerama

Als je niet alleen een goede film, maar een stijlvolle totaalbeleving zoekt ben je hier aan het juiste adres. Cinerama, centraal gelegen aan de Westblaak, biedt in zeven zalen films uit verschillende genres aan. Zowel de meer verfijnde Arthousefilms als de grote publiekstrekkers uit Hollywood kun je hier bekijken.

Uniek voor deze bioscoop zijn de intieme, stijlvolle zalen en de lounge in jaren zeventig stijl. De bioscoop is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

• Kino Rotterdam

Dit is een filmtheater waar we graag komen om ons te laten inspireren. Kino ademt in alles een artistieke en creatieve sfeer. In het Oude Westen, aan de Gouvernestraat, bevindt deze cinema zich op een plek waar al honderd jaar kunstenaars elkaar ontmoeten. Met in totaal 457 stoelen toont deze bioscoop je films die je niet overal kunt zien.

De kern van het aanbod van Kino is de kwaliteitsfilm, in al zijn variaties van arthouse tot aan blockbusters, van korte films tot aan klassiekers. Uniek is dat elke film wordt voorzien van een toelichting door de programmeur, zodat je meekrijgt waarom je juist deze film moet kijken.

Naast een breed filmaanbod is Kino een centrum waar lezingen, tentoonstellingen, muziekoptredens en festivals plaatsvinden, en biedt het in de foyer een ontmoetingsplek voor iedere filmliefhebber. Als je verder wilt kijken dan de mainstream-bioscoop, moet je zeker een keer naar Kino gaan!